Suroviny
- sůl
- parmská šunka
- sušená rajčata
- niva
- bazalkové pesto
- sladká šlehačka
- kuřecí prsní řízky
- pepř
- olej
Na šťouchané brambory:
- brambory
- cibule
- pažitka
- slanina
Rozklepeme prsíčka přes sáček, osolíme, opepříme, ale ne moc – niva je slaná. Potřeme pestem a vložíme šunku, rajčátka, která jsme si předtím zalili horkou vodou, pak přehneme a spojíme párátkem. Opečeme na pánvičce, do zapékací mísy dáme opečené kapsičky, nastrouháme nivu a smícháme se šlehačkou. Nalijeme na kapsičky a dáme zapéct na cca 30 minut.
Brambory uvaříme se solí, scedíme. Cibulku osmahneme dozlatova se slaninkou, pažitku nakrájíme, brambory našťoucháme a přidáme vše a zamícháme.
Zdroj: Kostíkovo prsíčko se šťouchanými brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kostikovo-prsicko-se-stouchanymi-brambory [On-line 26.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář