reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kotlety po malínsku

 

  • 4 větší vepřové kotlety,
  • 2 lžíce sádla,
  • sůl,
  • pepř,
  • 2 lžíce světlé sojové omáčky,
  • půl lžičky tymiánu,
  • 2 velká jablka,
  • 4 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu,
  • cukr,
  • ocet.

Kotlety očistíme a naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a v sojové omáčce je marinujeme v chladu, nejlépe do druhého dne. Pak kotlety osušíme a zprudka opečeme na rozehřátém sádle dočervena. Kotlety vyjmeme z pánve a odložíme je na teplo (do nahřáté trouby). Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme na silnější kolečka a opečeme ve zbylém sádle. Opečená jablka klademe na kotlety a navrch dáme čerstvě nastrouhaný křen ochucený octem, solí a cukrem. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborové hranolky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.