- 4 větší vepřové kotlety,
- 2 lžíce sádla,
- sůl,
- pepř,
- 2 lžíce světlé sojové omáčky,
- půl lžičky tymiánu,
- 2 velká jablka,
- 4 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu,
- cukr,
- ocet.
Kotlety očistíme a naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a v sojové omáčce je marinujeme v chladu, nejlépe do druhého dne. Pak kotlety osušíme a zprudka opečeme na rozehřátém sádle dočervena. Kotlety vyjmeme z pánve a odložíme je na teplo (do nahřáté trouby). Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme na silnější kolečka a opečeme ve zbylém sádle. Opečená jablka klademe na kotlety a navrch dáme čerstvě nastrouhaný křen ochucený octem, solí a cukrem. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborové hranolky.
Poslední tip, trik či komentář