4 porce
- 60 dkg husích jater
- 2 červená jablka
- 2 zelená jablka
- 20 dkg odpeckovaných višní
- 5-10 dkg másla
- 5 dkg hnědého cukru
- 2 dl calvadosu (jablečné pálenky)
- několik kusů černých špaget
- sůl
- pepř
Husí játra nakrájíme na silné řízky, uděláme do nich zářezy, načež je osolíme a opepříme.
Dáme rozehřát hnědý cukr a přidáme k němu višně, calvados a máslo. Na mírném plameni uvedeme do varu a zahustíme jedlým škrobem rozmíchaným ve vodě.
Rozkrájená játra při střední teplotě pořádně opečeme. Když už jsou z poloviny opečená, přihodíme k nim jablka nakrájená na kolečka a obojí pečeme dále společně.
Černé špagety vložíme do pekáče vymazaného olejem a upečeme.
Při podávání klademe na talíř střídavě pečená jablka a plátky husích jater. Vedle nich dáváme na každý talíř porci višňové omáčky a pečené špagety používáme na zdobení.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3751
Poslední tip, trik či komentář