Ingredience:
- 0,5 kg kuřecího masa
- 2–3 velké cibule
- 4–5 stroužků česneku
- 3 velké barevné papriky
- 3 velké mrkve
- čtvrtka malého hlávkového zelí
- 1 menší ostrá chilli paprička
- sůl, pepř, tymián, muškátový oříšek
- sójová omáčka
- kečup
- hořčice
- 800 g rýže
- hřebíček
- olej
Rýži propláchneme, dáme do pekáče, který může být použit i v troubě – do pekáčku dáme rýži a dvakrát více vody, osolíme, dáme trošku oleje. Oloupeme cibuli, rozkrojíme napůl, napícháme do ní hřebíček a položíme na rýži. Rýži pak dusíme v troubě předehřáté na 250 °C přibližně 40 minut, stále hlídáme.
Osmažíme cibuli nakrájenou na větší půlměsíčky dosklovata, přidáme maso a postupně mrkev pokrájenou na nudličky, až o něco později přidáme papriku nakrájenou na větší kostky, zelí přidáme až na závěr, aby zelenina úplně nezměkla a nebylo z ní lečo, naším výsledkem má být jen napůl podušená zelenina. Mezitím, co je zelenina na pánvi, smícháme zvlášť trochu kečupu, hořčice, sójové omáčky a vody, tuto zálivku přidáme s horkou vodou do zeleniny a necháme propojit chutě. Přidáme utřený česnek a dochutíme kořením.
Zdroj: Král Šumavy uvařil s rýží; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kral-sumavy-uvaril-s-ryzi [On-line 17.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář