Potřebujeme:
4 králičí stehna,
čerstvý tymián,
250 g anglické slaniny na plátky,
700 g baby brambor,
5 menších červených cibulí,
2 lžíce slunečnicového oleje,
potravinářský motouz, sůl
Na salát:
- 60 g rukoly,
- citrón,
- slunečnicový olej
Králičí stehna lehce osolíme a posypeme nasekaným tymiánem. Stehna ovineme slaninou a převážeme provázkem. Do pekáče rovnoměrně rozložíme umyté brambůrky,
na ně položíme králičí stehna a okolo rozložíme nakrájenou červenou cibuli. Zakápneme olejem, přiklopíme a pečeme asi 1 hodinu při 220 °C.
Rukolu omyjeme, zakápneme šťávou z citrónu a slunečnicovým olejem a vše promícháme.
Zdroj: Bažant s nádivkou; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kralici-balicky-s-tymianem.html [On-line 05.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář