reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králičí běhy na česneku a zelenině

4 porce

  • 4 králičí zadní běhy
  • 100 g špeku
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 kg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 200 g cibule
  • 200 g česneku
  • 5 bobkových listů
  • 7 bobulí nového koření
  • 10 bobulí celého pepře
  • 5 větviček rozmarýnu
  • sůl

Den předem králíka našpikujeme a potřeme drceným česnekem. Nakrájenou kořenovou zeleninu smícháme s nahrubo nakrájenou cibulí a zbytkem česneku a vložíme do pekáče. Nesolíme. Na takto připravenou zeleninu položíme maso. Maso poklademe na plátky nakrájenou slaninou, pekáč uzavřeme fólií a necháme v chladničce do druhého dne odležet.

Maso a zeleninu osolíme, přiklopíme a vložíme do trouby rozehřáté na 160 ºC (můžeme mírně podlít vodou). Pod pokličkou za občasného přelévání vypečenou šťávou pečeme asi 1 a 1/2 hodiny. Když je maso měkké, sundáme pokličku a dopečeme bez ní dozlatova. Nakonec vybereme koření a můžeme podávat.

Na talíř položíme zeleninu, na ní dáme kusy masa a přilijeme trochu šťávy. Přílohu volíme podle vlastní chuti. Výborné jsou šťouchané brambory, knedlík, ale i rýže či chléb.

Zdroj: Králičí běhy na česneku a zelenině; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1383-kralici-behy-na-cesneku-a-zelenine/ [On-line 15.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.