reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králičí hřbet

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 800 g králičího hřbetu
  • 2 cibule
  • 150 g špeku
  • 2 lžíce másla
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • mletý bílý pepř
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 kostky cukru
  • 1 lžíci octa
  • 80 g sterilované perlové cibulky
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 500 ml černého piva
  • sůl

Králičí hřbet omyjeme a nakrájíme na porce. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a špek na kostičky. V kastrole se silným dnem rozehřejeme máslo, rozškvaříme na něm špek a cibulku osmahneme dorůžova. Přidáme porce králíka, které po všech stranách opečeme.
Pak maso vyjmeme a do šťávy přidáme všechno koření, hořčici, cukr, ocet, cibulky bez nálevu, zaprášíme hladkou moukou a dohněda osmahneme. Základ zalijeme pivem, rozmícháme, vložíme zpět opečené porce králíka a pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka.
Během dušení masa několikrát doplníme teplou vodou odpařenou tekutinu a omáčku zamícháme. Z hotové omáčky odstraníme bobkové listy. Králíka přelitého pivní omáčkou podáváme s bramborovým knedlíkem.
Doba přípravy asi 60 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.