Pro 4 osoby si připravíme:
- 800 g králičího hřbetu
- 2 cibule
- 150 g špeku
- 2 lžíce másla
- 2 bobkové listy
- 1/2 lžičky tymiánu
- mletý bílý pepř
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 kostky cukru
- 1 lžíci octa
- 80 g sterilované perlové cibulky
- 1 lžíci hladké mouky
- 500 ml černého piva
- sůl
Králičí hřbet omyjeme a nakrájíme na porce. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a špek na kostičky. V kastrole se silným dnem rozehřejeme máslo, rozškvaříme na něm špek a cibulku osmahneme dorůžova. Přidáme porce králíka, které po všech stranách opečeme.
Pak maso vyjmeme a do šťávy přidáme všechno koření, hořčici, cukr, ocet, cibulky bez nálevu, zaprášíme hladkou moukou a dohněda osmahneme. Základ zalijeme pivem, rozmícháme, vložíme zpět opečené porce králíka a pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka.
Během dušení masa několikrát doplníme teplou vodou odpařenou tekutinu a omáčku zamícháme. Z hotové omáčky odstraníme bobkové listy. Králíka přelitého pivní omáčkou podáváme s bramborovým knedlíkem.
Doba přípravy asi 60 minut.
Poslední tip, trik či komentář