4 porce
- 400 g králičího ořezu
- 2 vejce
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 100 ml bílého vína
- 100 g anglické slaniny
- 50 g piniových oříšků
- 150−200 g plátků anglické slaniny na vyložení formy
Králičí ořezky semeleme najemno, přidáme vejce, koření, bílé víno, slaninu nakrájenou na malé kostičky a piniové oříšky. Dobře promícháme, a plníme do formy vyložené slaninou.
Formu vložíme do nádoby s vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě 60 minut.
Necháme zchladnout, poté dobře vychladíme v lednici. Teprve pak vyklopíme a servírujeme s omáčkou a bílým pečivem.
omáčka
- 100 ml červeného vína
- 100 g čerstvé nebo mražené směsi lesního ovoce
- 2 lžíce medu
Červené víno s lesním ovocem zredukujeme do omáčkové konzistence, až zchladne, osladíme medem.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-24.05.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=480
Poslední tip, trik či komentář