Potřebujeme:
- králíka i s játry,
- 0,2 dcl bílého vína,
- 2 mrkve,
- ¼ celeru,
- 1 pórek,
- 1 cibuli,
- 1 bobkový list,
- 3 stroužky česneku,
- 1 dcl oleje,
- 4 plátky želatiny,
- 5 lžic octa,
- pažitku,
- salát,
- pepř, sůl, vodu
- Na pečené brambory:
- 3 brambory uvařené ve slupce
- olej, sůl, pepř
Do hrnce dáme vodu, bílé víno, sůl, koření, nasekané kosti a žebra z králíka. Zvolna vaříme asi 2 hodiny. Na pánvi opečeme játra a maso, které dáme do sulcu. Uvaříme nadrobno nakrájenou mrkev, celer a pórek. Vývar z králíka scedíme, dochutíme octem a přidáme namočenou želatinu. Na dno formy nalijeme trochu vývaru se želatinou a necháme ztuhnout. Postupně dáváme do formy maso a směs zeleniny a zaléváme vývarem se želatinou. Dáme vychladnout.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a osmažíme na oleji. Opepříme, osolíme a poklademe na salát.
Zdroj: Králičí sulc a opečený brambor na salátu; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kralici-sulc-a-opeceny-brambor-na-salatu.html [On-line 05.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář