reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králičí sulc a opečený brambor na salátu

Potřebujeme:

  • králíka i s játry,
  • 0,2 dcl bílého vína,
  • 2 mrkve,
  • ¼ celeru,
  • 1 pórek,
  • 1 cibuli,
  • 1 bobkový list,
  • 3 stroužky česneku,
  • 1 dcl oleje,
  • 4 plátky želatiny,
  • 5 lžic octa,
  • pažitku,
  • salát,
  • pepř, sůl, vodu
  • Na pečené brambory:
  • 3 brambory uvařené ve slupce
  • olej, sůl, pepř

Do hrnce dáme vodu, bílé víno, sůl, koření, nasekané kosti a žebra z králíka. Zvolna vaříme asi 2 hodiny. Na pánvi opečeme játra a maso, které dáme do sulcu. Uvaříme nadrobno nakrájenou mrkev, celer a pórek. Vývar z králíka scedíme, dochutíme octem a přidáme namočenou želatinu. Na dno formy nalijeme trochu vývaru se želatinou a necháme ztuhnout. Postupně dáváme do formy maso a směs zeleniny a zaléváme vývarem se želatinou. Dáme vychladnout.

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a osmažíme na oleji. Opepříme, osolíme a poklademe na salát.

Zdroj: Králičí sulc a opečený brambor na salátu; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kralici-sulc-a-opeceny-brambor-na-salatu.html [On-line 05.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.