- 1 naporcovaný králík
- plnotučná hořčice
- cibule
- tymián
- bobkový list
- slanina
- 2 dcl bílého vína
- 1 lžíce hladké mouky
- smetana
- sůl, olej
Porce králíka posolíme, potřeme hořčicí a opečeme na oleji z obou stran. Posypeme nakrájenou slaninou. Přendáme do pekáčku, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, tymián, bobkový list a zalijeme bílým vínem. Za občasného podlévání vodou dusíme v troubě při 160°C asi 1 hodinu. Pečeného králíka vyjmeme z pekáče, výpek zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Lehce provaříme. Podáváme s bramborem.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-kralik-na-horcici.html
Poslední tip, trik či komentář