- králík
- mrkev, celer, petržel, cibule
- celý pepř, nové koření, bobkový list
- sušené švestky
- 2 lžíce rajského protlaku
- 3 lžíce povidel
- 5 lžic perníku
- 1 citron
- 1 lžíce cukru
- olej, špek
- sůl
Příloha:
- 6 ks brambor
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 3 lžíce bramborové moučky
- 4 tousty
- 1 cibulka
- 1 vejce
- muškátový oříšek
- sůl
Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a na oleji opečeme. Vyndáme a ve výpeku opečeme slaninu a kořenovou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a nahrubo nakrájenou cibuli. Opékáme dočervena, poté přisypeme cukr, sušené švestky, rajský protlak a šťávu z citronu. Zalijeme vodou, maso vrátíme zpět a dusíme v troubě při 200 °C asi 60 minut.
Poté maso vyndáme, přidáme povidla, nastrouhaný perník,
provaříme a propasírujeme.
Do omáčky vrátíme maso a necháme 10 minut jemně povařit. Podáváme s kapustičkou a bramborovými koulemi.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kralik-na-svestkove-omacce.html
Poslední tip, trik či komentář