reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králík na švestkové omáčce

  • králík
  • mrkev, celer, petržel, cibule
  • celý pepř, nové koření, bobkový list
  • sušené švestky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 3 lžíce povidel
  • 5 lžic perníku
  • 1 citron
  • 1 lžíce cukru
  • olej, špek
  • sůl

Příloha:

  • 6 ks brambor
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 3 lžíce bramborové moučky
  • 4 tousty
  • 1 cibulka
  • 1 vejce
  • muškátový oříšek
  • sůl

Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a na oleji opečeme. Vyndáme a ve výpeku opečeme slaninu a kořenovou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a nahrubo nakrájenou cibuli. Opékáme dočervena, poté přisypeme cukr, sušené švestky, rajský protlak a šťávu z citronu. Zalijeme vodou, maso vrátíme zpět a dusíme v troubě při 200 °C asi 60 minut.

Poté maso vyndáme, přidáme povidla, nastrouhaný perník,
provaříme a propasírujeme.

Do omáčky vrátíme maso a necháme 10 minut jemně povařit. Podáváme s kapustičkou a bramborovými koulemi.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kralik-na-svestkove-omacce.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.