- 3 jablka
- 2 banány
- skořice
- mandle
- tyčinka Margot
- hořká čokoláda
- rozinky
- sušené švestky
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- 5 vajec
- prášek do pečiva
- kokos
- 2 dl oleje
- šlehačka
- 1 dl vlažné vody
Dva hrnky polohrubé mouky smícháme s hrnkem cukru krystal. Přidáme prášek do pečiva, 5 vajec, rozinky, sušené švestky, tyčinku Margot, hořkou čokoládu, nastrouhaná jablka a nakrájené banány. Přidáme olej, vlažnou vodu a vše smícháme. Vylijeme na pekáč, který je vystlaný pečicím papírem. Pečeme v troubě při 160 stupních asi hodinu. Dáme do ledničky, aby dezert vychladl a proležel se. Podáváme s domácí šlehačkou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralovska-bublanina [On-line 16.11.2010]
Poslední tip, trik či komentář