reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Křehké brynzové tyčinky k vínu nebo pivu

Potřebujeme:

  • 200 g brynzy
  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g másla
  • 50 g škvarků
  • 2 vejce
  • hrubá mořská sůl
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 3 lžíce mléka
  • hrnek nastrouhaného sýru – nejlépe raclette, eidam, parmezán
  • sezamové semínko tmavé i světlé,
  • kmín

Mouku prosijeme s kypřícím práškem na vál, přidáme umleté škvarečky, brynzu, sůl, vejce, podle potřeby mléko a vše zpracujeme ve vláčné těsto.

Na silikonovém vále vyválíme placku a rádélkem nakrájíme proužky, které poskládáme na pečící fólii na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo semínky a pečeme v předem předehřáté horké troubě do zlatohněda.
Povrch tyčinek můžeme posypat hrubou mořskou solí a tlučeným kmínem, nebo celými semínky, jako jsou sezamové, nebo mákem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/krehke-brynzove-tycinky-k-vinu-nebo-pivu-24-6-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.