reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Křehké cukroví kynuté pod vodou

70 kousků

  • 500 g hladké mouky
  • 300 g ztuženého pokrmového tuku
  • 40 g droždí
  • 3 lžíce mléka
  • 1 kostku cukru
  • 20 g cukru
  • moučkový cukr na obalení

Tuk rozdrobíme do mouky s 20 g cukru. Přidáme kvásek z droždí vzešlého ve třech lžících vlažného mléka s kostkou cukru a vypracujeme poměrně tuhé těsto. Z těsta uhněteme kouli, kterou dáme do mísy a zalijeme studenou vodou. Necháme asi hodinu kynout.
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vale na placku vysokou asi půl centimetru. Z vyváleného těsta vykrajujeme libovolné tvary.
Cukroví dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C dorůžova. Ještě teplé je obalujeme v moučkovém cukru, do kterého můžeme přidat vanilku.
Doba přípravy asi 120 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.