reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená husička, kysaným zelím a jablíčky plněná

4–6 porcí

  • 1husa velká (divoká) vcelku
  • 500 g kysaného zelí
  • 4 malá červená jablka
  • 5 kuliček nového koření
  • 200 ml bílého vína
  • 500 g vepřového bůčku bez kosti
  • kmín
  • sůl

Husu očistíme, odkrojíme křídla a krk, osolíme zevnitř i vně.

Zelí smícháme s nakrájenými jablky na větší kostky, novým kořením, špetkou soli a bílým vínem. Touto směsí husu naplníme a sepneme jehlou nebo špejlí. Celou husu dobře pokmínujeme.

Na dno pekáče (potřebujeme hluboký pekáč s poklicí) položíme křídla, na ně husu prsy dolů, přidáme osolený a okmínovaný bůček, podlijeme vodou nebo vínem a dusíme v troubě pod pokličkou půl hodiny z jedné strany, pak otočíme a dusíme další půl hodinu. Poté odklopíme, pečeme doměkka a dozlatova, během pečení podléváme.

Podávat můžeme s bramborovým, houskovým nebo chlupatým knedlíčkem.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=807

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.