reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Křehký hruškový koláč

Na 12 kousků potřebujeme:

Těsto:

  • 200 g hladké mouky,
    150 g másla,
    60 g moučkového cukru,
    1 balíček vanilkového cukru,
    1 vejce

Náplň:

  • 300 ml mléka,
  • 80 g krupicového cukru,
  • 1 balíček vanilkového pudinkového prášku,
  • 200 g měkkého tvarohu,
  • 4 velké hrušky,
  • 1 citron,
  • 100 g meruňkového džemu

Mouku prosijeme s moučkovým cukrem. Přidáme vanilkový cukr, na kousky nakrájené máslo a vejce. Vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet. Pak těsto rozválíme na kulatý plát o průměru 34 cm a vyložíme jím kulatou koláčovou formu o průměru 28 cm. Těsto do formy dobře vmáčkneme a vytvoříme 3 cm vysoký okraj.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání mírně vychladnout. Pak přidáme tvaroh a promícháme. Hotový krém rozetřeme na povrch těsta.

Hrušky zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou. Naskládáme dokola na povrch náplně a koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut.

Po upečení potřeme rozehřátým meruňkovým džemem, necháme vychladnout ve formě a pak nakrájíme.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/krehky-hruskovy-kolac-1-9-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.