- máslo 100 g
- 1 větší cibule
- čerstvé hříbky 300 g
- česnek 1 stroužek
- smetana na vaření 1 šálek
- hladká mouka 3 lžíce
- kmín 1 špetka
- pepř 1 špetka
Jemně nakrájenou cibulku podusíme, přidáme houby a restujeme. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Zalijeme vodou a povaříme. Chuť polévky můžeme vylepšit Masoxem. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, provaříme, dochutíme smetanou, pepřem, solí a rozdrceným stroužkem českého česneku. Na talíři zjemníme hoblinkami másla. Ozdobíme čerstvou petrželovou natí.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-hribkova-polevka [On-line 2.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář