Suroviny:
- uzená ryba
- citron
- cukr, sůl
- hladká mouka
- muškátový květen
- rybí vývar
- smetana
- máslo
- čerstvý kopr
- sekaná petržel
Makrelu zbavíme kůže a kostí. Do hrnce dáme máslo, hladkou mouku a zalijeme rybím vývarem. Dochutíme solí, cukrem, zjemníme smetanou a provaříme. Dochutíme muškátovým květem, citronovou šťávou, přidáme rybí maso a rozmixujeme.
Na másle osmažíme kostičky housky. Polévku v talíři zdobíme kousky rybího masa, koprem a smaženými krutony.
Zdroj: KRÉMOVÁ POLÉVKA Z UZENÉ RYBY; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 11.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář