Ingredience
- 30 g vanilkového pudinku
- 250 g mléka
- 1 vanilkový lusk
- 150 g cukru
- Smetana 40%
V kastrůlku smíchejte mléko s obsahem vanilkového lusku, cukrem a pudinkem. Směs vařte asi 4 minuty, pak ji přelijte do šlehače a míchejte, dokud nevychladne. Do vychladlé směsi vmíchejte vyšlehanou šlehačku a krém nechte v lednici do druhého dne uležet.
Zdroj: Krémy na větrníky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2838-kremy-na-vetrniky/ [On-line 10.09.2014]
Dobrý den. Mám dotaz. Můžu nechat svařenou karamelovou šlehačku delší dobu -třeba 4 dny v lednici, nebo ji musím hned druhý den přidat do ušlehané šlehačky jak se všude píše? Je to na závadu ,nebo ne? Můžete mi odpovědět? Spěchá to. Díky. Marcela