Ingredience
- 2 šalotky
- 50 g másla
- 1 snítka tymiánu
- 100 ml pravého šampaňského
- 300 ml telecího vývaru
- 100 ml smetany
- 50 g creme fraiche
- 30 g čerstvého křenu
- Šťáva z ½ citronu
- Pepř
- Mořská sůl
Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme na másle. Přidáme nastrouhaný křen, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Dále přidáme creme fraiche, smetanu a šampaňské. Omáčku svaříme, aby zhoustla, a dáme do ní máslo a znovu křen a šampaňské. Závěrem rozmixujeme.
Doporučujeme například k vařenému jazyku.
Zdroj: Křenová omáčka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2396-krenova-omacka/ [On-line 15.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář