reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Křenová omáčka

Ingredience

  • 2 šalotky
  • 50 g másla
  • 1 snítka tymiánu
  • 100 ml pravého šampaňského
  • 300 ml telecího vývaru
  • 100 ml smetany
  • 50 g creme fraiche
  • 30 g čerstvého křenu
  • Šťáva z ½ citronu
  • Pepř
  • Mořská sůl

Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme na másle. Přidáme nastrouhaný křen, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Dále přidáme creme fraiche, smetanu a šampaňské. Omáčku svaříme, aby zhoustla, a dáme do ní máslo a znovu křen a šampaňské. Závěrem rozmixujeme.

Doporučujeme například k vařenému jazyku.

Zdroj: Křenová omáčka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2396-krenova-omacka/ [On-line 15.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.