Krevety
- 320 g čerstvých nebo rozmražených krevet
- olivový olej
- špetka chilli
- 1 citron
- mořská sůl
Krevety očistíme – ulomíme hlavičky, nařízneme tělo a vyjmeme střívka.
Na rozpáleném oleji krevety zprudka a krátce (3−4 minutky) osmahneme, ochutíme chilli, citronovou šťávou a na závěr solí.
Salát
- 1 menší římský salát
- 2 kyselejší jablka
- 1 citron
Salát natrháme (či nakrájíme) na kousky, jablko nakrájíme na tenké plátky a zastříkneme je citronem.
Dresink 1000 ostrovů
- 1 řapík řapíkatého celeru
- 1 kyselá okurka
- 1 šalotka
- 100 g rajčatového pyré
- 100 g majonézy
- olivový olej
- worcesterská omáčka
- citronová šťáva
- špetka chilli
- cukr
- sůl
Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky, stejně tak okurku a šalotku. Věše smícháme s rajčatovým pyré, majonézou, dochutíme olivovým olejem, worcesterskou omáčkou citronovou šťávou, špetkou chilli, cukru a soli.
Zdroj: Krevety s římským salátem a dresinkem 1000 ostrovů; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1220 [On-line 09.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář