reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krkonošské kyselo

Potřebujeme:

  • 200 g chlebového kvasu,
  • 500 g brambor,
  • 10 g sušených hub – nejlépe stročky (nebo 100g čerstvých hub),
  • 50 g másla,
  • 1 dl smetany,
  • 4 vejce,
  • 1 cibuli,
  • 1 litr vody,
  • sůl, kmín

Houby den předem namočíme do vody. Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, poprášíme moukou a necháme přes noc nakynout. Pak ho rozšleháme s trochou vody, osolíme, přidáme sůl, kmín a houby i s proceděnou vodou. Takto připravené kyselo necháme zvolna asi půl hodiny vařit. Nakonec přidáme drobně krájenou a na másle osmaženou cibulku a osmažená, ne příliš hustě umíchaná, vejce. Vše zamícháme, přidáme smetanu a dochutíme. Do hotové polévky při servírování přidáme ve slupce uvařené, po uvaření oloupané a rozkrájené brambory. Bohatší varianta míchala vejce na slanině.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-krkonosske-kyselo-21-10-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.