Ingredience
- brambory 1 kg
- vejce 1 kus
- hladká mouka 2 lžíce
- půl lžičky drceného kmínu 1 dávka
- cibule 1 kus
- utřený či drcený česnek dle chuti 1 dávka
- rozemnutá majoránka 1 hrst
- kůže ze špeku 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Brambory oškrábeme, nastrouháme najemno a přidáme vejce, drcený kmín a česnek, pepř, sůl, majoránku, cibuli nastrouhanou či najemno pokrájenou, mouku a dobře promícháme. Pláty kamen pomažeme kůží od špeku a pečeme. (Samozřejmě si dnes také můžeme vypomoci teflonovým grilem či pánví, nebudeme muset tolik větrat.
Zdroj: Krkonošské sejkory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkonosske-sejkory [On-line 07.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář