reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krkonošský medvěd

4 porce

Kombinace masa, kořenové zeleniny a lesního ovce, společně se dusící s červeným vínem a divokým kořením je neotřelá a pikantní.

  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 100 g kořenové petržele
  • 100 g cibule
  • 1 palice česneku
  • 100 g sádla
  • 2 lžíce cukru
  • 800 g hovězího masa zadního
  • 400 g mraženého lesního ovoce
  • 1 hrst divokého koření včetně jalovce
  • 3 dl červeného vína
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 3 snítky tymiánu
  • 2 brambory

Zeleninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek rozmačkáme a nahrubo nasekáme. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.

Na sádle opečeme nejprve kořenovou zeleninu, potom přidáme cibuli a česnek, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat a zarestujeme maso. Přidáme ovoce a koření (koření, pokud jej nechceme mít přímo ve vydušené šťávě, je dobré vkládat do uzavíratelného košíčku nebo gázy a při dokončení vyjmout, nebo připravit vývar z koření), víno bylinky a dusíme doměkka. Na závěr vložíme na kostky nakrájené brambory a vaříme doměkka.

Krkonošského medvěda podáváme s pečivem, knedlíčkem nebo bramborovými kroketkami.

Zdroj: Krkonošský medvěd; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1040 [On-line 16.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.