Potřebujeme:
Na krkovici:
- 1,5 kg krkovice bez kosti,
- 3 cibule,
- 6 stroužků česneku,
- 0,5 l černého piva,
- lžíci mouky,
- sůl, pepř,
- olej
Na cibulové zelí:
- 1 kg cibule,
- 100 g anglické slaniny,
- špetku kmínu,
- ocet,
- sůl, cukr,
- olej
Na bramborové placky:
- 600 g oloupaných brambor,
- 100 g hrubé mouky,
- lžičku soli,
- vejce,
- olej
Vepřovou krkovici osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Maso vyndáme a ve výpečku orestujeme cibuli, česnek, zalijeme černým pivem a chvilku povaříme. Maso společně s cibulí zabalíme do alobalu, vložíme do pekáče a podlijeme zbytkem piva. Dáme péct do trouby při130 °C na 4 až 5 hodin.
Slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme. Přidáme cibuli, kmín, dochutíme solí, octem a cukrem. Z připraveného těsta uděláme placičky, které smažíme na oleji. Maso vyndáme z pekáče. Výpek vyrestujeme na tuk, přisypeme lžíci mouky a přilijeme vodu. Provaříme a podáváme.
Zdroj: Krkovice na pivě s cibulovým zelím a plackami; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/krkovice-na-pive-s-cibulovym-zelim-a-plackami.html [On-line 06.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář