reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krkovice na pivě s cibulovým zelím a plackami

Potřebujeme:

Na krkovici:

  • 1,5 kg krkovice bez kosti,
  • 3 cibule,
  • 6 stroužků česneku,
  • 0,5 l černého piva,
  • lžíci mouky,
  • sůl, pepř,
  • olej

Na cibulové zelí:

  • 1 kg cibule,
  • 100 g anglické slaniny,
  • špetku kmínu,
  • ocet,
  • sůl, cukr,
  • olej

Na bramborové placky:

  • 600 g oloupaných brambor,
  • 100 g hrubé mouky,
  • lžičku soli,
  • vejce,
  • olej

Vepřovou krkovici osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Maso vyndáme a ve výpečku orestujeme cibuli, česnek, zalijeme černým pivem a chvilku povaříme. Maso společně s cibulí zabalíme do alobalu, vložíme do pekáče a podlijeme zbytkem piva. Dáme péct do trouby při130 °C na 4 až 5 hodin.

Slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme. Přidáme cibuli, kmín, dochutíme solí, octem a cukrem. Z připraveného těsta uděláme placičky, které smažíme na oleji. Maso vyndáme z pekáče. Výpek vyrestujeme na tuk, přisypeme lžíci mouky a přilijeme vodu. Provaříme a podáváme.

Zdroj: Krkovice na pivě s cibulovým zelím a plackami; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/krkovice-na-pive-s-cibulovym-zelim-a-plackami.html [On-line 06.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.