reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Křupavé bramboráčky

  • 1 kg jablek
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce jablečné šťávy
  • 1-2 lžíce cukru
  • 1 kg brambor
  • 3 vejce
  • 80-100 g polohrubé mouky
  • špetka soli

Jablka omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme na kousky, vložíme do kastrůlk s jablečnou šťávou a asi 10 minut je při mírné teplotě povaříme. Slijeme je přes síto, mírně rozvařené kousky můžeme do šťávy propasírovat, případně lžící rozmačkat. Kompot osladíme a dáme vychladnout.
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Smícháme je s vejci, polohrubou moukou a solí a na másle opečeme bramboráky dokřupava. Servírujeme je s jablečným kompotem, eventuálně je ještě ozdobíme lístky bylinek.
Příprava: asi 50 minul Na osoba; 590 kcal; 2470 kJ; bílkoviny: 12 g; tuky: 15 g: sacharidy: 95 g; cholesterol: 180 mg

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.