- 1 kg jablek
- 4 lžíce másla
- 4 lžíce jablečné šťávy
- 1-2 lžíce cukru
- 1 kg brambor
- 3 vejce
- 80-100 g polohrubé mouky
- špetka soli
Jablka omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme na kousky, vložíme do kastrůlk s jablečnou šťávou a asi 10 minut je při mírné teplotě povaříme. Slijeme je přes síto, mírně rozvařené kousky můžeme do šťávy propasírovat, případně lžící rozmačkat. Kompot osladíme a dáme vychladnout.
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Smícháme je s vejci, polohrubou moukou a solí a na másle opečeme bramboráky dokřupava. Servírujeme je s jablečným kompotem, eventuálně je ještě ozdobíme lístky bylinek.
Příprava: asi 50 minul Na osoba; 590 kcal; 2470 kJ; bílkoviny: 12 g; tuky: 15 g: sacharidy: 95 g; cholesterol: 180 mg
Poslední tip, trik či komentář