4 porce
- 400 g krůtích prsou
- 6 lžic petrželového pesta
- 4 bagety
- 4 stonky chřestu
- 1 červená cibule
- 1 jarní cibulka
- 1 fenykl
- 30 g másla
- mletý pepř
- sůl
- zakysaná smetana
- polníček
Krůtí maso nakrájíme na užší a delší plátky tak, aby se nám pěkně vešly do bagetek. Maso smícháme s pestem (viz níže) a necháme marinovat alespoň půl hodiny. Poté opečeme ze všech stran.
Zeleninu nakrájíme na proužky a osmahneme ji na másle na skus, na závěr ji osolíme a opepříme. Bagetky nakrojíme, rozevřeme a nasucho krátce rozpečeme. Vkládáme proužky opečeného masa a zeleniny, zakysanou smetanu a polníček.
Petrželové pesto
- 4 hrsti petržele
- 2 vrchovaté lžíce slunečnicového semínka
- 50 g parmezánu
- asi 100 ml olivového oleje
Všechny ingredience vložíme do mixeru (parmezán předem pokrájíme na hrubší kusy nebo nalámeme) a rozmixujeme. Textura pesta by měla být hrubší a hustší.
Zdroj: Krůtí hot dog; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1811-kruti-hot-dog/ [On-line 17.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář