4 porce
- 1 špagetová dýně (asi 1,5 kg)
- sušený tymián
- olivový olej
- sůl
- máslo na opečení
Omytou dýni podélně rozpůlíme, pokapeme olejem, osolíme, posypeme tymiánem, zabalíme do pečicího papíru a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme asi 45 minut.
Vyjmeme, vidličkou narušíme dužinu a vyškrabujeme špagety, které těsně před podáváním opečeme na másle. Část dužiny – té měkčí u slupky, ponecháme do základu k masové omáčce.
Maso s omáčkou
- olivový olej
- 600 g krůtího prsa
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g vlašských ořechů
- 4 lžíce dužiny z pečené dýně
- bílé víno
- muškátový květ
- sůl
- čerstvý koriandr
Na olivovém oleji opečeme na plátky či nudličky nakrájené krůtí maso, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, opečeme, vmícháme ořechy a dužinu z dýně, opečeme, podlijeme vínem, ochutíme muškátovým květem, solí, chvilku podusíme, na závěr vmícháme nasekaný čerstvý koriandr. Na talíř vytvoříme lůžko ze špagetové dýně a přelijeme masovou směsí.
Zdroj: Krůtí maso s ořechovou omáčkou a špagetovou dýní; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1515-kruti-maso-s-orechovou-omackou-a-spagetovou-dyni/ [On-line 29.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář