Suroviny
- krůtí řízky 1 kg
- smetana 2 kelímky
- niva 100 g
- parmazán 100 g
- gouda 100 g
- camembert 100 g
- pepř
- sůl
- olivový olej
Na bešamel:
- mouka
- máslo
- mléko
- smetana 200 ml
- slanina 50 g
- cibule 1 ks
- brambory 1 kg
- sůl
Plátky krůtího masa po obou stranách osolíme a opepříme a orestujeme na olivovém oleji z obou stran. Dáme stranou. Na druhé pánvi si připravíme sýrovou omáčku: necháme prohřát smetanu, poté přidáváme připravené (nakrájené a nastrouhané) čtyři druhy sýra, co má kdo rád, možno nahradit i balkánským sýrem či např. eidamem.
Omáčku zahustíme bešamelem, který připravíme z másla, mouky a mléka, a podáváme ji k masu a šťouchaným bramborám, které jsme uvařili, oloupali a rozšťouchali s cibulí opraženou na slanině a zahřátou troškou smetany.
Zdroj: Krůtí maso se sýrovou omáčkou a šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kruti-maso-se-syrovou-omackou-stouchanymi-bramborami [On-line 23.08.2015]
Poslední tip, trik či komentář