reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí maso se sýrovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Suroviny

  • krůtí řízky 1 kg
  • smetana 2 kelímky
  • niva 100 g
  • parmazán 100 g
  • gouda 100 g
  • camembert 100 g
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej

Na bešamel:

  • mouka
  • máslo
  • mléko
  • smetana 200 ml
  • slanina 50 g
  • cibule 1 ks
  • brambory 1 kg
  • sůl

Plátky krůtího masa po obou stranách osolíme a opepříme a orestujeme na olivovém oleji z obou stran. Dáme stranou. Na druhé pánvi si připravíme sýrovou omáčku: necháme prohřát smetanu, poté přidáváme připravené (nakrájené a nastrouhané) čtyři druhy sýra, co má kdo rád, možno nahradit i balkánským sýrem či např. eidamem.

Omáčku zahustíme bešamelem, který připravíme z másla, mouky a mléka, a podáváme ji k masu a šťouchaným bramborám, které jsme uvařili, oloupali a rozšťouchali s cibulí opraženou na slanině a zahřátou troškou smetany.

Zdroj: Krůtí maso se sýrovou omáčkou a šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kruti-maso-se-syrovou-omackou-stouchanymi-bramborami  [On-line 23.08.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.