- 750 g krůtích prsou nebo větší vykostěné stehno
- 40g libové anglické slaniny
- 30g běžné slaniny
- 300 g jedlých kaštanů
- 1 vejce
- 20 g másla
- 1 žemle
- strouhanka
- hrnek mléka
- lžíce koňaku
- sůl, pepř
- nasekaná petrželka
Kaštany oloupejte a ve slané vodě uvařte doměkka. Vodu slijte a kaštany propasírujte. Přidejte žemli nakrájenou na kostičky, namočenou v mléce a dobře „vyždímanou“, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, vejce, petržel a koňak. Směs osolte a opepřete, promíchejte a dle potřeby zahustěte strouhankou. Maso nařízněte, abyste vytvořili kapsu, naplňte částí nádivky a zajistěte masovou jehlou. Vložte do pekáčku, potřete máslem, přidejte kousky slaniny a podlijte. Zvolna pečte doměkka. Ze zbylé nádivky udělejte malé kuličky, které v půli pečení přiložte k masu. Podávejte s brambory.
Poslední tip, trik či komentář