reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí pečené s kaštanovou nádivkou (Francie)

 

  • 750 g krůtích prsou nebo větší vykostěné stehno
  • 40g libové anglické slaniny
  • 30g běžné slaniny
  • 300 g jedlých kaštanů
  • 1 vejce
  • 20 g másla
  • 1 žemle
  • strouhanka
  • hrnek mléka
  • lžíce koňaku
  • sůl, pepř
  • nasekaná petrželka

Kaštany oloupejte a ve slané vodě uvařte doměkka. Vodu slijte a kaštany propasírujte. Přidejte žemli nakrájenou na kostičky, namočenou v mléce a dobře „vyždímanou“, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, vejce, petržel a koňak. Směs osolte a opepřete, promíchejte a dle potřeby zahustěte strouhankou. Maso nařízněte, abyste vytvořili kapsu, naplňte částí nádivky a zajistěte masovou jehlou. Vložte do pekáčku, potřete máslem, přidejte kousky slaniny a podlijte. Zvolna pečte doměkka. Ze zbylé nádivky udělejte malé kuličky, které v půli pečení přiložte k masu. Podávejte s brambory.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.