reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí pečeně s listovým špenátem, šťouchané brambory

  • horní krůtí stehna (nejlépe s kůží) 800 g
  • koření na krůtí pečeni
  • větší cibule 1 kusu
  • slanina 150 g

Příloha

  • oloupané a na kostky nakrájené brambory 800 g
  • slanina 200 g
  • 1 středně velká cibule
  • sůl 1 špetka

Špenát

  • mražený listový špenát 600 g
  • šalotka 2 kusů
  • smetana ke šlehání 100 ml
  • jíška na zahuštění 1 dávka
  • česnek 1 stroužek
  • sůl a pepř dle chuti 1 špetka

Nejprve si pokrájíme cibulku a slaninu na kostičky. Krůtí maso okořeníme podle chuti kořením na krůtí pečeni, popřípadě trochu dosolíme. V pekáči dozlatova orestujeme cibulku a slaninu a poté v pekáči opečeme ze všech stran i krůtí maso. Zalijeme vodou a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu pod pokličkou při zhruba 180°C, poté pokličku sundáme, zvýšíme teplotu na 200°C a upečeme do změknutí. Krůtu vyndáme, až když je na povrchu hezky opečená.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vroucí osolené vody. Mezitím si na pánvi orestujeme cibulku a slaninu, které jsme si předem pokrájeli na malé kousky. Uvařené brambory pak rozšťoucháme společně s orestovanou cibulkou a slaninou.

Na malinké kousky si nakrájíme šalotku a necháme zesklovatět. Přidáme najemno nasekaný česnek, který lehce opečeme společně s cibulkou. Přidáme rozmražený špenát, necháme provařit a podle chuti dosolíme, opepříme a zjemníme smetanou. Ke konci špenát trochu zahustíme předpřipravenou nebo instantní jíškou.

Zdroj: Krůtí pečeně s listovým špenátem, šťouchané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kruti-pecene-s-listovym-spenatem [On-line 5.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.