reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí prsa s estragonovohořčičnou omáčkou

  • lžíce oleje
  • 4 prsa bez kůže
  • 3 cibule
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 80 g estragonové nebo dijonské hořčice
  • sůl, pepř
  • 2 snítky estragonu

Na rozpáleném oleji asi pět minut opečeme prsa. Potom je dáme do trouby na pět až deset minut. Vyjmeme a uchováme v teple. Pekáč dáme na sporák, přidáme do něj cibuli a mírně ji opečeme. Podlijeme vínem a redukujeme. Poté přilijeme vývar a zvolna vaříme, dokud omáčka nezíská sirupovitou konzistenci.

Omáčku procedíme, přimícháme smetanu a zvolna povaříme. Vmícháme hořčici a podle chuti osolíme nebo opepříme. Estragon nasekáme a posypeme jím maso těsně před podáváním. Cibuli je možné v omáčce ponechat.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kruti-prsa-s-estragonovohorcicnou-omackou  [On-line 28.4.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.