- lžíce oleje
- 4 prsa bez kůže
- 3 cibule
- 100 ml suchého bílého vína
- 500 ml kuřecího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 80 g estragonové nebo dijonské hořčice
- sůl, pepř
- 2 snítky estragonu
Na rozpáleném oleji asi pět minut opečeme prsa. Potom je dáme do trouby na pět až deset minut. Vyjmeme a uchováme v teple. Pekáč dáme na sporák, přidáme do něj cibuli a mírně ji opečeme. Podlijeme vínem a redukujeme. Poté přilijeme vývar a zvolna vaříme, dokud omáčka nezíská sirupovitou konzistenci.
Omáčku procedíme, přimícháme smetanu a zvolna povaříme. Vmícháme hořčici a podle chuti osolíme nebo opepříme. Estragon nasekáme a posypeme jím maso těsně před podáváním. Cibuli je možné v omáčce ponechat.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kruti-prsa-s-estragonovohorcicnou-omackou [On-line 28.4.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář