reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí prsa s pórkem

4 porce:

  • 400 g krůtích prsou
  • 3 lžíce oleje
  • 350 g hlávkového zelí
  • 250 g pórku
  • nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
  • 6 lžic ústřicové omáčky
  • 4 lžíce kvalitní sójové omáčky
  • 7 lžíce sezamových semínek

Prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Do pánve nalijeme olej, rozehřejeme a prsa na něm ze všech stran opečeme. Maso vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky. Zelí očistíme, nakrájíme na nudličky, propláchneme a necháme okapat. Stejně nakrájíme i pórek.
Kousky masa vrátíme do pánve a ještě několik minut opékáme. Vyjmeme je, do pánve dáme nakrájené zelí, pórek a pomerančovou kůru, promícháme a ještě asi 5 minut opékáme. Jakmile zelenina změkne, přidáme maso a zastříkneme sójovou a ústřicovou omáčkou. Vše prohřejeme. Pokrm posypeme sezamovými semínky a jako přílohu můžeme podávat vařenou rýži.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.