4 porce:
- 400 g krůtích prsou
- 3 lžíce oleje
- 350 g hlávkového zelí
- 250 g pórku
- nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
- 6 lžic ústřicové omáčky
- 4 lžíce kvalitní sójové omáčky
- 7 lžíce sezamových semínek
Prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Do pánve nalijeme olej, rozehřejeme a prsa na něm ze všech stran opečeme. Maso vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky. Zelí očistíme, nakrájíme na nudličky, propláchneme a necháme okapat. Stejně nakrájíme i pórek.
Kousky masa vrátíme do pánve a ještě několik minut opékáme. Vyjmeme je, do pánve dáme nakrájené zelí, pórek a pomerančovou kůru, promícháme a ještě asi 5 minut opékáme. Jakmile zelenina změkne, přidáme maso a zastříkneme sójovou a ústřicovou omáčkou. Vše prohřejeme. Pokrm posypeme sezamovými semínky a jako přílohu můžeme podávat vařenou rýži.
Poslední tip, trik či komentář