- 500 g krůtího masa
- 1 cibule
- 50 g másla
- 40 g hladké mouky
- 2 jablka
- 1 středně velký květák
- 3 stroužky česneku
- mletý pepř, sůl
- citrónová šťáva a kůra
Na polovině másla, zpěněné drobně nakrájené cibuli a prolisovaném česneku opečeme na kostky nakrájené krůtí maso. Osolíme ho, opepříme a přidáme mouku. Osmahneme ji a vše podlijeme vodou a promícháme. Dusíme pod poklicí, až je maso měkké. Ke konci varu vmícháme na kostky nakrájená oloupaná jablka. Zvlášť uvaříme v osolené vodě očištěný květák, rozebereme ho na růžičky a přidáme k masu. Nakonec pokrm zjemníme zbylým máslem, ochutíme několika kapkami citrónové šťávy a lžičkou sušené citrónové kůry. Podáváme s rýží nebo s noky.
Poslední tip, trik či komentář