reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí ragú s květákem

 

  • 500 g krůtího masa
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 2 jablka
  • 1 středně velký květák
  • 3 stroužky česneku
  • mletý pepř, sůl
  • citrónová šťáva a kůra

Na polovině másla, zpěněné drobně nakrájené cibuli a prolisovaném česneku opečeme na kostky nakrájené krůtí maso. Osolíme ho, opepříme a přidáme mouku. Osmahneme ji a vše podlijeme vodou a promícháme. Dusíme pod poklicí, až je maso měkké. Ke konci varu vmícháme na kostky nakrájená oloupaná jablka. Zvlášť uvaříme v osolené vodě očištěný květák, rozebereme ho na růžičky a přidáme k masu. Nakonec pokrm zjemníme zbylým máslem, ochutíme několika kapkami citrónové šťávy a lžičkou sušené citrónové kůry. Podáváme s rýží nebo s noky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.