Suroviny:
- krůtí prsa
- vejce
- polohrubá mouka
- strouhanka
- parmazán
- creme fraiche
- olivový a řepkový olej
- nakládaná cibulka
- plochá petržel
- uvařené brambory (rohlíčky)
- cukr
- sůl
- ocet
- zelené fazolky
- smetana
- citron
Do mísy dáme zakysanou smetanu (creme fraiche), šlehačku, rozšleháme, ochutíme octem, cukrem, solí, přidáme brambory, cibulky, fazolky pokápnuté olejem, sekanou petržel, pepř a necháme odležet.
Řízky pokrájíme, naklepeme, osolíme a obalíme v polohrubé mouce, vejcích a strouhance smíchané s parmazánem (1/3 sýr, 2/3 strouhanky). Smažíme pozvolna a necháme okapat. Podáváme s vychlazeným bramborovým salátem a zdobíme citronem.
Zdroj: KRŮTÍ ŘÍZEČKY S BRAMBOROVÝM SALÁTEM SE ZAKYSANOU SMETANOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 11.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář