10 porcí
Nadívaná krůta
- 2 krůtí vykostěná stehna
- 3 žemle
- 200 ml šlehačky
- 2 hrsti bylinek (tymián, šalvěj)
- 3 vejce
- 300 g mletého vepřového masa
- 500 g jedlých kaštanů loupaných a vařených nebo pečených od prodejců s kouřovou vůní
- mletý pepř
- sůl
- 150 g másla
- 300 ml bílého vína
- 300 ml vývaru
- provázek na svázání rolády
Rozmarýnové brambory
- 1,5 kg vařených brambor ve slupce
- 100 g másla
- snítka rozmarýnu
- sůl
Roláda je výtečná i studená.
Z krůtích stehen upravíme dva pláty, přes fólii můžeme zlehka naklepat. Osolíme, opepříme.
Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme smetanou a necháme prosáknout. K žemlím přidáme sekané bylinky, vejce, mleté maso a nahrubo nasekané kaštany, ochutíme mletým pepřem a solí, dobře promícháme.
Nádivku zabalíme do masa a svážeme provázkem. Rolády pečeme na másle, podlité vínem a vývarem při 170 °C 1−1,5 hodiny. Během pečení roládu přeléváme šťávou.
Brambory oloupeme a opečeme na másle se sekaným rozmarýnem, osolíme.
Po upečení odstraníme provázek a krájíme na plátky, podáváme s brambory, přeléváme šťávou.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1002
Poslední tip, trik či komentář