reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí roláda s kaštanovou nádivkou a rozmarýnové brambory

10 porcí

Nadívaná krůta

  • 2 krůtí vykostěná stehna
  • 3 žemle
  • 200 ml šlehačky
  • 2 hrsti bylinek (tymián, šalvěj)
  • 3 vejce
  • 300 g mletého vepřového masa
  • 500 g jedlých kaštanů loupaných a vařených nebo pečených od prodejců s kouřovou vůní
  • mletý pepř
  • sůl
  • 150 g másla
  • 300 ml bílého vína
  • 300 ml vývaru
  • provázek na svázání rolády

Rozmarýnové brambory

  • 1,5 kg vařených brambor ve slupce
  • 100 g másla
  • snítka rozmarýnu
  • sůl

Roláda je výtečná i studená.

Z krůtích stehen upravíme dva pláty, přes fólii můžeme zlehka naklepat. Osolíme, opepříme.

Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme smetanou a necháme prosáknout. K žemlím přidáme sekané bylinky, vejce, mleté maso a nahrubo nasekané kaštany, ochutíme mletým pepřem a solí, dobře promícháme.

Nádivku zabalíme do masa a svážeme provázkem. Rolády pečeme na másle, podlité vínem a vývarem při 170 °C 1−1,5 hodiny. Během pečení roládu přeléváme šťávou.

Brambory oloupeme a opečeme na másle se sekaným rozmarýnem, osolíme.

Po upečení odstraníme provázek a krájíme na plátky, podáváme s brambory, přeléváme šťávou.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1002

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.