3 osoby
- 3 krůtí řízky (po 80 g)
- Sůl
- Pepř
- 50 g červeného pesta (hotového)
- 1/2 sáčku provensálských bylinek
- 1 lžíce oleje
- 150 ml vývaru
- 2 balíčky ryže
Krůtí řízky omyjeme, osušíme, naklepeme osolíme a opepříme. Pesto smícháme s bylinkami a potřeme jím maso. Plátky srolujeme a sepneme párátkem.
Na oleji opečeme krůtí rolky dokřupava. Nakonec je podlijeme vývarem a 15 minut dusíme pod pokličkou.
Mezitím uvaříme rýži. Rolky vyjmeme, ale šťávu v hrnci zpoloviny vyvaříme. Rolky nakrájíme na širší plátky a narovnáme je na rýži. Vše přelijeme omáčkou.
Příprava trvá asi 20 minut.
Poslední tip, trik či komentář