reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové filé na holandský způsob

4 porce

  • 100 g hub
  • 200 g rýže
  • sůl
  • 600 g vepřového filé
  • 1 cibule
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 2 lžíce oleje
  • Pepř
  • 200 g másla
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce bílého vína
  • 2 lžičky octa

Houby očistíme. Rýži uvaříme podle návodu. Maso omyjeme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Rozmarýn omyjeme a otrháme jehličky.
Maso opečeme na oleji dozlatova, osolíme a opepříme. Přidáme houby a cibulku, okořeníme je a 4 minuty je podusíme.
Na másle osmahneme jehličky rozmarýnu. Žloutky s vínem utřeme v horké lázni do pěny. Přidáváme máslo, pak omáčku ochutíme solí, pepřem a octem. Maso podáváme s rýží, přelité omáčkou. Příprava trvá asi 20 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.