reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rafinovaná jablečná omeleta

1 porce

  • 2 vejce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce bublinkové minerálky
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 jablko
  • 25 g anglické slaniny
  • 2 lžičky přepuštěného másla
  • trochu skořice
  • 1 lžíce tvrdé goudy

Vejce smícháme v míse s hladkou moukou a perlivou minerálkou. Okořeníme solí a pepřem a vše promícháme, aby vzniklo hladké těstíčko. Slaninu nakrájíme na kostičky. Jablko omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na kousky.
Na pánvi rozehřejeme 1 lžičku másla a polovinu nakrájeného jablka na něm asi 3 minuty podusíme. Posypeme skořicí, vyjmeme a dáme na talíř. Necháme stát v teple.
Zbylé máslo rozehřejeme na pánvi a opečeme na něm těsto. Pak k němu přidáme nakrájenou slaninu a zbylé kousky jablka a vše společně opékáme při mírné teplotě. Omeletu posypeme strouhaným sýrem, obrátíme a opékáme i z druhé strany dozlatova. Nakonec ji přidáme na talíř k podušeným kouskům jablka se skořicí. Doba přípravy je asi 35 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.