Potřebujeme:
- 4 krůtí steaky,
- bílý chřest,
- 1 dcl bílého vína,
- šťávu z 1/2 citrónu,
- 2 lžíce másla,
- 2 lžíce mouky,
- 2 dcl mléka,
- 2 lžíce strouhaného sýra,
- muškátový květ,
- cukr, sůl, pepř
Na domácí krokety:
- brambory,
- nakládaná sušená rajčata,
- mouku, vejce, strouhanku,
- drcené ořechy
Chřest povaříme ve vodě s vínem, citrónovou šťávou, solí a cukrem.
Do hrnce vlijeme mléko, do vroucího mléka přilijeme trochu vody z chřestu a vmícháme máslovou jíšku. Přidáme nastrouhaný sýr a muškátový květ, dosolíme, promícháme.
Na oleji opečeme plátky naklepaných, osolených a opepřených krůtích steaků. Chřest položíme na steaky, zalijeme bešamelem, posypeme sýrem a zapečeme ještě 10 min v troubě.
Příprava kroket:
Vařené brambory rozmačkáme, smícháme s rozsekanými ořechy, nakládanými rajčaty, přidáme vejce, trochu hladké mouky a promícháme. Pomoučníme vál, vytvarujeme kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme.
Zdroj: Krůtí steak na chřestu zapečený s kroketami; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kruti-steak-na-chrestu-zapeceny-s-kroketami.html [On-line 25.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář