- 4 menší krůtí stehna
- 100 g anglické slaniny
- 50 g másla
- sůl
- drůbeží vývar (může být z kostky)
Salát:
- 400 g klíčků mungo
- 200 g brokolice
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 1 lžíce citrónové šťávy
- bílý pepř
- lžička hořčice
- sůl
- cukr
Očištěná stehna protkneme sla¬ninou, osolíme, potřeme máslem, zastříkneme vývarem a pečeme zpočátku zakrytá poklicí, později odkrytá. Poléváme výpekem, občas podléváme vývarem. Upečená stehna částečně vykostíme. Brokolici očistíme a asi 4 minuty vaříme v osolené vodě. Hned ji zchladíme studenou vodou, rozdělíme na růžičky a promícháme s klíčky. Metličkou rozšleháme olej s hořčicí, citrónovou šťávou, pepřem, solí a cukrem a salát přelijeme.
Salát rozdělíme na talíře a navrch položíme upečená teplá stehna. Větší jedlíci si pokrm doplní pečivem.
Poslední tip, trik či komentář