Potřebujeme:
- 300 g hub – nejlépe hřibovitých,
- 4 velké lojovaté brambory,
- 250 ml zakysané smetany,
- 2 lžíce hladké mouky,
- 4 křepelčí vejce,
- hrst kopru,
- vinný ocet,
- cukr, sůl, kmín
Do osolené vody dáme vařit očištěné a nakrájené houby. Po 15 minutách varu přidáme na kostky nakrájené brambory, kmín a vaříme doměkka. Polévku zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku. Podle chuti přidáme ocet s cukrem a kopr. Vejce vyklepneme do vařící vody s octem a vaříme asi 2 minuty. Ke každé porci polévky přidáme jedno zastřené vejce.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-kulajda-14-10-2011.html
Poslední tip, trik či komentář