reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kulajda

Potřebujeme:

  • 300 g hub – nejlépe hřibovitých,
  • 4 velké lojovaté brambory,
  • 250 ml zakysané smetany,
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • 4 křepelčí vejce,
  • hrst kopru,
  • vinný ocet,
  • cukr, sůl, kmín

Do osolené vody dáme vařit očištěné a nakrájené houby. Po 15 minutách varu přidáme na kostky nakrájené brambory, kmín a vaříme doměkka. Polévku zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku. Podle chuti přidáme ocet s cukrem a kopr. Vejce vyklepneme do vařící vody s octem a vaříme asi 2 minuty. Ke každé porci polévky přidáme jedno zastřené vejce.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-kulajda-14-10-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.