- 1/2 kg brambor
- 1 větší cibule
- 1/4 kg čer¬stvých hub
- 1/4 l mléka
- 1 lžíce hladké mou¬ky
- špetka cukru
- sůl, kmín, kopr
- ocet nebo citrónová šťáva
- 1 hrnek smetany
- 4 vejce
- lžíce octa
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme je v osolené vodě s kmínem. Zvlášť uvaříme očištěné nakrájené houby s cibulí. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme houby s cibulí a vývarem, zahustíme moukou rozmíchanou v mléku. Nakonec přidáme sme¬tanu. Polévku dochutíme octem nebo citróno¬vou šťávou a cukrem. Do hotové polévky vkládáme ztracená vejce a čerstvý kopr.
Poslední tip, trik či komentář