4 porce
- 3 kuřecí stehýnka
- 1 menší cibule
- 1 lusk zelené papriky
- 1 menší rajče
- 1 kávová lžička mleté červené papriky
- 1 dl smetany
- 1dl šlehačky
- 1 polévková lžíce mouky
- 2 dkg sádla nebo oleje
- sůl a ostrá paprika podle chuti
Kuřecí stehýnka zbavíme kůžičky, vykostíme a rozpůlíme. Na sádle zesklovatíme na drobno nasekanou cibuli, zaprášíme červenou paprikou, podlijeme vodou a necháme vysmažit na vlastní šťávu. Do základu vložíme půlky kuřecích stehýnek a opékáme je po obou stranách tak dlouho, dokud nezískají bílou barvu. Přidáme na drobné kousky nakrájenou zelenou papriku a rajče, podle potřeby podlijeme vodou a vše dusíme, až bude maso měkké. Kousky masa vytáhneme z hrnce a šťávu, která zbyla po dušení masa, zahustíme směsí smetany a šlehačky. Povaříme. Před podáváním nalijeme omáčku na kousky masa (můžeme ji i přecedit).
Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3632
Poslední tip, trik či komentář